Asperge avond

Vanuit de bobbel ontstond enkele jaren geleden het idee om ook een asperge-avond te houden. Voor een aantal bobbel-leden was dit een uitdaging.  De uitdaging was des te groter omdat de zaal nog niet over een uitgeruste keuken beschikte.

Op een tweetal grote gaspitten werden ’s middags asperges en aardappelen voorgekookt, gekoeld op de speelplaats en ’s vond vlak voor het opdienen weer opgewarmd in kokend water. Het was behelpen maar zowel bij de kokers als de eters viel het in de smaak.

De aspergeavond is niet meer weg te denken bij de bobbel. Ca. 80 mensen maken hier jaarlijks gebruik van. Ieder jaar in Mei wordt tegen een zacht prijsje een compleet menu op tafel gezet:

– Koude asperge met truffelolie en Parmezaanse kaas, aspergezalm-salade en een garnalencocktail
– Aspergesoep
– Hoofdmenu met de volgende variaties:
* Asperges met  beenham
* Asperges met zalm
Het menu wordt afgesloten met een dessert.

Het kookteam bestaat uit Ron Scholberg, Harrie van der Nat, Wiellie Creemers, Walter van den Waterbeemd (die hiervoor speciaal vanuit Breda naar Maastricht komt) en Harrie Alken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten