Vanuit de bobbel ontstond enkele jaren geleden het idee om ook een asperge-avond te houden. Voor een aantal bobbel-leden was dit een uitdaging. De uitdaging was des te groter omdat de zaal nog niet over een uitgeruste keuken beschikte.
Op een tweetal grote gaspitten werden ’s middags asperges en aardappelen voorgekookt, gekoeld op de speelplaats en ’s vond vlak voor het opdienen weer opgewarmd in kokend water. Het was behelpen maar zowel bij de kokers als de eters viel het in de smaak.
De aspergeavond is niet meer weg te denken bij de bobbel. Ca. 80 mensen maken hier jaarlijks gebruik van. Ieder jaar in Mei wordt tegen een zacht prijsje een compleet menu op tafel gezet:
– Koude asperge met truffelolie en Parmezaanse kaas, aspergezalm-salade en een garnalencocktail
– Aspergesoep
– Hoofdmenu met de volgende variaties:
* Asperges met beenham
* Asperges met zalm
Het menu wordt afgesloten met een dessert.
Het kookteam bestaat uit Ron Scholberg, Harrie van der Nat, Willy Creemers.